Sziasztok!

gondolkodó nő

Gondolkodó nő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sokszor lehet hallani nőktől, hogy úgy röhögtem, hogy elcseppent a vizeletem, vagy akkorát tüsszentettem, hogy bepisiltem. Ezek  az esetek elsőre viccesnek tűnhetnek, de, ha jobban belegondolunk komolyabb problémát vetnek fel, aminek a pontos megnevezése az inkontinencia.Semmibevétele, elhanyagolása az idősebb életkorokban súlyos szövődményekkel is járhat.

A következő 5 pontban összeszedtem azokat a tüneteket, amik egyértelműen jelzik, hogy gátizom gyengeségben szenvedünk, vagyis az inkontinencia előszobájában vagyunk.

  1. Uszodában úszva, ha úgy érzékeljük, hogy a víz tesz a hüvelyünkben egy nagy körforgást. Ez a felismerés mindazon túl, hogy elég kellemetlen (pláne, ha szeret az ember úszni és sűrűn is jár uszodába) azt is jelzi, hogy a hüvely izomzata nagyon renyhe és nagyon tág a hüvely.
Nő az uszodában

Nő az uszodában

       2. Sokszor ismételt, de nem elégszer, ha köhögésnél, tüsszentésnél, hányásnál elcseppen a vizeletünk az már nem fér                 bele a normális kategóriába, mert ilyenkor már gyengülő gátizomzattal rendelkezünk. Legtöbbször, ezeknél a                             tüneteknél tűnik fel a nőknek, hogy valami nincs rendben, de ez még nem feltétlenül késztet minket arra, hogy                           szakemberhez forduljunk.

       3. Szexuális aktus közben,ha  furcsa hangokat adunk ki magunkból odalent, a hüvelyen keresztül. Szintén jelzés értékű,               mert a renyhe hüvelyi izomzat nem feszül rá a hímvesszőre, így könnyen levegő jut be a hüvelybe, ami furcsa                           hangokat  tud produkálni aktus közben.

Intimitás

Intimitás

        4. Ha puffasztott ételek fogyasztása után, akaratlanul , szinte egy váratlan mozdulat alkalmával szellentünk,                                  természetesen nagy szégyenérzet közepette, akkor az szintén jelzés értékű, hogy nem jól funkcionál a hüvelyi                          izomzatunk.

        5.Ugrálással járó sportok közben, mikor úgy érezzük, hogy lifteznek a kismedencei szerveink és mintha kipottyannának a             helyükről érdemes mihamarabb orvoshoz, gyógytornászhoz fordulni segítségért.

Nos, ha ezek közül, csak egy is ránk illik,akkor komolyan kell vennünk a gátizomzat erősítését a későbbi komolyabb problémák megelőzése érdekében.

                                    Edina