Sziasztok!

A szülés után 6 héttel,végre elkezdhettem magammal foglalkozni, ami a szülés utáni regenerációt illeti. A szülést követő 6. héten a hasam állapota a következő….

Szülés után 6 héttel

Szülés után 6 héttel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hasizmom szétnyílt egészen a szegycsonttól a köldököm alatt 1 cm-ig, a bőröm megereszkedett, a bőr petyhüdtté vált az egész derekam szélesebb lett, egészen konkrétan meganyásodtam.

Íme az 5+1 tipp, amivel a lehető legtöbbet teszünk a hasizmunk regenerációjáért.

Először is ne fogyókúrázzunk drasztikusan, hiszen jó esetben még szoptatunk, amit tehetünk az a minél egészségesebb táplálkozás. Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk és meg kell próbálni a a mű kajákat és tartós élelmiszereket mellőzni. Személy szerint én mindent ettem, de mértékkel és a jó alapanyagokból válogattam, a finomított szénhidrátokat és a zsíros ételeket kihagytam.

  1. Szétnyílt hasizomra speciális tornát kell végezni. nekem , mint gyógytornásznak nem okoz nehézséget egy gyakorlatsor összeállítása, de másnak szakember segítségét ajánlom. Több módszer létezik a restus diastasis helyreállítására pl. RTM módszer, Love Your Belly vagy és ez a legbiztosabb keressünk fel egy gyógytornászt, aki személyre szabott tornát tud összeállítani. A lényeg az izmokat újra tónusba hozzuk és elkezdjük őket feszesíteni.
  2. A megereszkedett bőr kezelésére én a tekercselést alkalmaztam. Vettem speciális zsírégető, feszesítő gélt és befóliáztam a hasamat, combomat egy fél órára. Hetente 3-4x ismételtem, a kezelés sikeressége abban áll, hogy napi -4 liter vizet is meg kell inni a kezelés alatt, így tudnak távoznak, könnyedén a salakanyagok a mélyebb szövetekből.
  3. Hetente 1-2 x radíroztam a hasamat és minden reggel és este orbácn olajjal vagy szőlőmag olajjal kentem át a hasam.
  4. Az egyenes hasizomra gyakran feltettem tapet is, hogy ingereljem és újra működébe hozzam őket. A tapet többféleképpen lehet feltenni, de a tape felhelyezését mindenképpen szakemberre bízzuk, mert ezt is tanulni kell és nem mindegy ki és hogyan teszi fel

Tulajdonképpen a hasunk 9 hónapig növekedett, közben a baba széttolta a szöveteket, és ahogy mondják 9 hónap is kell, hogy minden visszaalakuljon. Ezek a pontokba szedett lépések segíthetnek az eredeti állapot helyreállításában, de a kulcsszó a türelem és a kitartás.

Edina