Hüvely

Hüvely bemutatása

A minap olvastam egy cikket egy új trendről, ami a tengeren( óceánon) túlon hódit, és ez pedig a vaginagőzölés.

1.Vaginagőzölés:

Kimondottan egy népszerű színésznő Gwyneth Paltrow osztotta meg a tapasztalatait nőtársaival. Eszerint bizonyos gyógynövények elegyéből származó gőznek, a hüvelyünkre jótékony hatása vanl. Állítása szerint tisztítja a méhet,vérkeringést serkent és harmonizálja a hormonrendszert.

A nőgyógyászok szkeptikusak és a vérkeringés serkentésen és a pillanatnyi jóleső érzésen túl semmilyen jótékony hatását nem erősítették meg, hiszen a hüvelyünk öntisztuló és a gőznek a hormonrendszer harmonizáláshoz sincsen semmi köze. Sőt óvnak minket a kipróbálásától, mert égési sérüléseket is lehet tőle szerezni és még a fertőzéseknek is kedvez, mert a párás közeg jó táptalajt képez a gombák és baktériumok elszaporodásának.

2.Hüvely öblögetés, irrigálás

A túlzásba vitt higiéné, a hüvely fokozott tisztogatása, öblítése nagyon sok gondot okozhat.  Hiszen, amit már fentebb is említettem a hüvely öntisztuló, nem igényel külön tisztogatást, sőt a hüvely irrigálásával a hüvely jótékony baktérium flórája is felborulhat, amit később fertőzések kialakulásához vezethet.

3.Petrezselyem, fokhagyma

Sokan eltűnődünk, hogy ezek mégis hogyan kerülnének a hüvely közelébe, hát úgy, hogy több bizarr hóbort terjed, ami ezeket a nvényeknek a hüvelybe helyezésével ígér jótékony hatást.

A petrezselymet a ciklus helyreállítására javasolják, a fokhagymát, pedig hüvelyi fertőzés esetében. Mindkettőnek káros hatása lehet, ha a hüvellyel érintkezik, további kellemetlenséget, fertőzést okozva, sőt a fokhagyma még a talajban lévő baktériumokkal is tele van, ami egy egészséges vaginában is problémát okozhat.

4.Fürdőgolyó

A fürdőbombát sokan ismerik és használják, otthon a kádban töltött fürdés és relaxáció alkalmával. A pezsgő érzetet a hüvelybe helyezvén egyesek ajánlják a kényeztetés és orgazmus elérésében is. Óvakodjunk az orgazmus ilyen fajta elérésétől, mert a hüvelyt kimarhatja a fürdősó, hámsérülést okozhat és nem utolsó sorban a hüvely egyensúlyának felborulásához vezethet.

5.Piercing

Egy időben nagy divatnak számított a szeméremajkakra, esetlegesen a klitorisra tetetett piercingek. Sokaknak nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, mert nagy a gyulladásra való hajlam ezen a területen és a fehérnemű általi folyamatos irritáció is sokszor kilökődést eredményezett. Szerencsére, ez a hóbort így csökkenő tendenciát is mutat.

6.Vagina feszesítő krémek

Sokan vágynak az idő előre haladtával is a feszes és rugalmas hüvelyre. Emiatt kerültek mostanában a vagina feszesítő krémek a fókuszba. Óvatosan bánjunk ezekkel a termékekkel, jól járjuk körbe a témát és, inkább, ha nem orvos ajánlja, ne kezdjük el alkalmazni őket. Főként azért, mert a hüvely egy érzékeny terület, bármit is helyezünk a vaginába, könnyen a visszájára fordulhat. A vagina feszesítését nem tudjuk úgyanúgy kezelni, mint a kültakarónk (bőrünk) feszesítését. Nem lehet akármivel kenegetni. A legjobb, ha a feszesítésre a jól bevált gátizomtornát alkalmazzuk, annál jobb feszesítést még nem találtak ki.