Thai lány

Thai lány

 

Thai lányok vs. Európai lányok…érdekes felvetés, egy biztos mi még mindig nagyon keveset tudunk ennek a területnek az edzéséről, és a misszióm , hogy a hüvelyi izomzat karbantartása ne legyen tabu, hanem igencsak fontos szerepet töltsön be egy nő életében.

Én, mint gyógytornász a gátizomzatról és annak erősítéséről, még a főiskola alatt hallottam először.

Szülészet és nőgyógyászat tanulmányaimból kaptam az első információkat, majd élesben a torna hatékonyságát a klinikán a frissen szült nőkön gyakorolhattam.

Ekkor még túl sok jelentőséget nem is tulajdonítottam ennek a területnek, de nem is tudom, kíváncsi lennék, ha nem gyógytornásznak tanultam volna, vajon mikor értesülök a gátizomzat és annak gyengeségéből adódó elváltozásokról.

Női gátizom

Női gátizom

Megsúgom, valószínűleg sokkal később, sőt megkockáztatom, lehet, hogy sosem jutok el a megfelelő helyre, ha a gátizom gyengeségből adódó problémák nem olyan súlyosak.

Vajon, miért van ez? Hogyan lehetne ezen változtatni?

Ha már a szexuális élet megkezdésével a lányok a gátizom erősítő gyakorlatokat is elsajátítanák és rendszeresen végeznék, hatékonyabban lehetne megelőzni a gátizom gyengeségből adódó szövődményeket, mint pl.: inkontinencia, sérvek, süllyedések, fertőzések stb.

Egyes elbeszélések szerint a thai lányos a mensesük megkezdésével gésa golyót is kapnak a hüvelyük edzéséhez. Nos az elképzelés nem rossz, ha nem szűz lányokról van szó.

A jövő az lenne, hogy a gátizom erősítése a napi rutin részévé válljon az utánunk jövő generációknak.

Edina