Sziasztok!

kocka pesszárium

kocka pesszárium

 

A kocka pesszárium használatával kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel. Néhányat most itt szeretnék tisztázni.
A kocka használatát szakorvos precíz és alapos vizsgálat után javasolhatja. A méretét és típusát is ő állapítja meg.

📢A kocka azért népszerű a kismedencei süllyedések esetében, mert reggel feltesszük és este könnyen levehetjük. Éjszaka pedig a hüvely fala tud regenerálódni, szövődmény kizárva.
Mikor pedig a kockát eltávolítottuk tudjuk erősíteni a gátizomzatunkat, tornával, hüvelysúllyal vagy elektrostimulációval.

💡Felhelyezése fekvő helyzetben vagy állva (egyik lábunkat felhelyezve egy székre, kádszélére) történik. Nekem személy szerint a fekvő helyzet jött be, úgy tudtam teljese ellazítani.
A felhelyezéshez Vitagyn C-t vagy Cikatridina gélt érdemes használni. Ha nem száraz a hüvelyünk, akkor csak keveset tegyünk rá.

📌A pesszáriumot próbáljuk óvatosan feltolni lehetőleg jó magasra. A vákum elvén felhelyezkedik a hüvelyfalra és megtámasztja a kismedencei szerveket.
Ha jó a méret napközben nem érezzük a jelenlétét és szinte azonnal megszünteti a derékfájdalmat, hüvelyi diszkomfort érzést és kismedencei húzó érzést.
Amíg az izomzat gyenge, hasűri nyomásfokozódásnál, széklet ürítésnél, emelésnél kijebb csúszhat a kocka. Amint erősödik az izomzat ez megszűnik.

🚩Eltávolítása nagyon egyszerű, de nem a madzaggal történik, ami hozzá csatlakozik. A madzag rész, arra való, hogy megtaláljuk a hüvelyünkben így a kocka két szélét összeszorítva megszüntetjük a vákumot és könnyen leválaszthatjuk a hüvelyfalról. Ha nagyon nehezen megy eleinte, akkor guggoló helyzetben, hasűri nyomásfokozódással könnyen eltávolítható.

📢Tisztítása antibakteriális szappannal történik.
Időnként higiéniai okokból érdemes cserélni, de idővel, ha erősödik az izomzat úgy is kisebb és kisebb kockára lesz szükségünk.