aranyér

aranyér

 

Őszintén megvallva aranyeres panaszokkal még nem szembesültem….még nem. Furcsa is hiszen, a várandósság és a hüvelyi szülések következtében számos elváltozással találkoztam magamon, az aranyérrel konkrétan nem, így saját személyes tapasztalatom nincsen.

Ettől függetlenül viszont, a hozzám bizalommal fordulóknál nagyon gyakran találkoztam az aranyérrel és a hozzá kapcsolódó tünetekkel. Az aranyeret a többség nem a fő problémák között említette, így a medencefenék erősítése kapcsán pozitív mellékhatásként könyvelhettük el az aranyeres panaszok javulását. Valójában ekkor kezdtem el ennek a területnek is nagyobb figyelmet szentelni.

Hölgyek és urak gyakran évekig küzdenek a panaszokkal, közben hosszabb/rövidebb tünetmentes időszakokat élnek meg, pedig a medencefenék erősítéssel a tüneteken javíthatunk, akár meg is szüntethetjük őket.

Tünetek a következők lehetnek:

  1. fájdalmas székelés
  2. duzzanat, csomó a végbél környékén
  3. viszketés végbéltájékon
  4. fájdalmas ülés
  5. székrekedés
  6. véres széklet

 

A szokásos krémeken, speciális ülőalkalmatosságokon túl, ha az akut aranyeres panaszok lezajlottak érdemes a medencefenék állapotfelmérését majd a regenerációját elkezdeni.

Szerencsére ma már nem tabu aranyeres panaszokkal felkeresni a gyógytornászunkat…Haladunk a korral, hiszen hihetettlen javulások és életminőségbeli változások lehetségesek.