Sziasztok!

gondolkodó nő

Gondolkodó nő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikor elkezdenéd az intimtornát, biztosan felteszed magadban a kérdést, de, akkor most pontosan hogyan és mely izmokat is kell szorítgatnom. A legbiztosabb, ha felkeresel egy gyógytornászt, aki segít ebben és a gyakorlatok elsajátításában is. Viszont, ha egyedül vágnál bele, akkor néhány dologgal érdemes tisztában lenned.

Először is a megfelelő izmokat érdemes megtalálni, mielőtt elkezdenéd a gyakorlást, erre többféle módszer is lézetik.

  1. Érdemes a toaletten a vizelés közben a vízsugarat egyszer megállítani, így rá lehet érezni, mely izmokat kell összeszorítani a gyakorlatok közben. Fontos, csak egyszer állítsuk meg egy vizelés alkalmával, mert, ha többször, akkor vizelet maradhat vissza a hólyagban így ez a baktériumoknak elszaporodásának táptalajt adhat.
  2. Talán a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb, ha az ujjunkat tesszük a hüvelybemenethez és megpróbáljuk összeszorítani, ez a módszer is biztosan megmutatja, mely izmokról van szó.
  3. Ha nem ódzkodtok az intim területek látványától és elég hajlékonyak vagytok, érdemes tükörrel megnézni a gátizomzatot, mert sokszor vizuálisan könnyebben megtanulható az izomzat összehúzása.
  4. Nem utolsó sorban pedig ,a nőgyógyász segítségét is lehet kérni, hogy segítsen az izomzat megéreztetésében. Természetesen sokan az orvosok közül nem érzik ezt kompetenciának, ilyenkor javaslom, hogy keressetek fel egy gyógytornászt, aki kifejezetten erre specializálódott.
  5. Végső soron pedig, egy egyszerű tampon is megteszi, amit nem teljesen rakunk fel a hüvelybe( csak a hüvelybemenetbe rakjuk) így könnyen rá lehet szorítani a gátizomzattal.

Mindenképpen érdemes először a gátizom helyével tisztában lenni és utána elkezdeni a gyakorlást.

Edina