feszes, hipertónusos medencefenék

feszes, hipertónusos medencefenék

Feszes, spasztikus, hipertónusos a medencefenék izomzat, olvassuk gyakran az orvosi vizsgálati lapon. Mit is jelent ez pontosan és milyen kezelések állnak rendelkezésünkre?

A kismedencei fájdalom egy gyűjtőnév, melynek hátterében számtalan kórkép lelhető fel. A kiváltó ok keresése természetesen orvosi kompetencia.

Mi gyógytornászok  azoknak az elváltozásoknak a kezelésében tudunk hatékonyan oki terápiát végezni ami érinti a kötőszövetes hálózat elváltozását( pl. heg),illetve izom és/vagy perifériás idegi problémát okoznak.

A gyakorlatban sajnos azt jelenti, hogy gyakran találkozunk kismedencei fájdalommal együtt élő páciensekkel, mivel előbb vagy utóbb, függetlenül attól, hogy mi volt a kiváltó ok a mozgatószervrendszer is érintett lesz.

Fáj az alhasam, nehezen megy a székelés, fájdalmas a szexuális együttlét, leggyakrabban ezekkel a panaszokkal keresnek fel a rendelőben, miután már szakorvosi kivizsgáláson már többségében túl vannak a hozzám fordulók.

Az első és legfontosabb lépés a gátizomzat állapotának felmérése manuális és műszeres vizsgálattal, hogy objektív képet kapjunk az izomzat állapotáról, amit a későbbiekben vissza is tudunk kontrollálni.

A viszgálat a fájdalom miatt nem biztos, hogy teljes egészében kivitelezhető, de ebben az esetben is el kell kezdeni a terápiát, csak ilyenkor kisebb lépésekben tudunk haladni.

A feszes gátizomzat oldására, lazítására kezelési módszerek tárháza áll rendelkezésünkre, mint pl. hegkezelések, manuális technikák, eszközös kezelések, viscerális kezelés, számtalan nyújtási technika.

Femintimate Intimrelax Hüvely tágító

Femintimate Intimrelax Hüvely tágító

Szóval maximálisan egyénre lehet szabni a kezeléseket és nagyon gyorsan, nagyon jó eredményeket lehet elérni.

Nem kell a fájdalommal együtt élni, de ennek elengedhetettlen feltétele a hozzáértő szakember felkeresése, aki utánkövetéssel tudja a kezeléseket személyre szabottan dozírozni.

 

Edina