Sziasztok!

meztelen nő

meztelen nő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző posztban a gátizom tornáról írtam, ami a gátizom erősítés alapját adja, most viszont szeretnélek benneteket megismertetni egy másik hatékony eszközzel, ami a medencefenék tréning egyik fontos állomását képezi.

Sokan kérdezitek Tőlem, hogy tényleg hatékony-e a hüvely súly vagy csak eltúlozzák a hatékonyságát? Jelentem igen,hatékony, de csak abban az esetben, ha megfelelően használják.

A hüvely súly más néven gésa golyó alapelve az, hogy a hüvelybe helyezve az izomzat reflexes összehúzódását váltja ki, ami hosszú távon, a fokozatos tréning hatására erősíti azt.

Femintimate Pelvix hüvelysúly készlet

Femintimate Pelvix hüvelysúly készlet

 

 

 

 

 

A súlynak vannak szkeptikusai, illetve támadói, akik nem jó tapasztalatokat szereztek a használatáról .Ennek a fő oka az, hogy megfelelő tájékozódás nélkül, ezt is lehet rosszul alkalmazni.

Ami a legfontosabb, hogy a hüvely súlyt, akkor lehet elkezdeni használni, ha a gátizom már eléri a 3-as izomerőt, vagyis gravitációval szemben is összehúzódásra képes. Ebben az esetben is kezdetben fekve érdemes elkezdeni az erősítést. Majd a fokozatos, személyre szabott terhelés révén, lassan át lehet térni a függőleges helyzetben történő edzésre.

A felhelyezés pontossága is nagyon fontos, közvetlenül a hüvelybemenet mögé kell helyezni, akkor tud rázárni a gátizom, vagyis, akkor tudja ténylegesen megtartani a súlyt.

Femintimate Kegel golyó

Femintimate Kegel golyó

 

 

 

 

 

Hibák, amik a használatból adódhatnak:

1, Egyrészt, ha nem mérjük fel megfelelően az izomerőt és gyenge gátizomzatnál elkezdjük alkalmazni függőleges helyzetben. Nos ezzel, csak kárt okozhatunk, tovább gyengülhet és nyúlhat az izomzat.

2, Bizonyos elváltozásoknál pl. hólyagsérv, végbélsérv esetén, nagyon fontos a precíz felhelyezése a súlynak, mert, ha feljebb helyezzük, nem a gátizom, hanem a sérv fogja megtartani a súlyt, ebből pedig az következik, hogy nem érjük el a kívánt hatást.

Mindennek a lényege az, hogy pontosan tájékozódjunk mielőtt bármilyen hüvely súly megvételére szánnánk magunkat és merjünk tanácsot kérni az illetékes szakemberektől.

Edina