Sziasztok!

Intim terület

Intim terület

 

 

 

 

 

 

 

 

A medencefenék tréning egyik fontos állomása a hüvelyi elektrostimuláció.

Az elektrostimulációt szakavatott rendelőben végzik ere szakosodott gyógytornászok, de ma már otthoni használatra is gyártanak kézi készülékeket, amiknek a használatát könnyen el lehet sajátítani.

Az elektrostimuláció vagy izomstimuláció, abban az esetben indokolt, ha a gátizomzat éppen csak rezdül vagy meg sem mozdul. Ez abban az esetben állhat fenn, ha pl. szülést követően szakadnak az izomrostok, és így az izomzat beidegzése is zavart szenved.Bizonyos hüvelyi műtétek alkalmával is átvághatnak idegeket, amiknek a regenerációjához elektrostimulációra van szükség.

Az elektrostimulátor egy készülékből és a  hozzá tartozó szondából áll. Számos márkájú  nagyon jó készülék van a piacon, sőt egyre több, ami nehezebbé teszi a választást.

Kegel 8 Ultra Vitality hüvelyi izomstimulátor

Kegel 8 Ultra Vitality hüvelyi izomstimulátor

 

 

 

 

 

 

 

 

Alapvető tény, hogy a drágább gépek többet is tudnak. Érdemes alaposan tájékozódni a és a problémánkra szabni a választást.

Gátizom gyengeség és inkontinencia esetén elég, ha olyan gépet választunk, ami csak inkontinencia és izomerősítő programokat tartalmaz.

Komplexebb probléma esetén, pl. hólyag, végbél süllyedés esetén, olyat válasszunk, ami prolapsus programokat is tartalmaz.

Minden gépet fel lehet erősíteni egy jó kialakítású és sokat tudó szondával, ezek közé tartoznak az ovális és aranyozott szondák.

Perisphere H hüvelyi szonda

Perisphere H hüvelyi szonda

Ha még mindig nem tudunk eligazodni a készülékek között ,kérjük ki egy szakember tanácsát.

Ezen az angol oldalon is nézelődhetsz: https://www.win-health.com/pelvic-floor.html, illetve Krisztina oldalán magyarul tájékozódhatsz: https://intimegeszseg.hu/termekkategoria/gepek

Edina