Kismama masszázs Szeged

Kismama masszázs Szeged

Az egyik leghálásabb masszázsforma számomra a várandósságot segítő és megkönnyítő kismama masszázs, hogy miért is azt rögtön meg is osztom veletek.

A várandósság 9 hónapja alatt rengeteg testi és hormonális változáson megy keresztül a kismama, mely változások hatást gyakorolnak a szervezet működésére. A kismama sokkal érzékenyebbé válik a környezeti ingerekre és elsődlegessé válik számára a magzat védelme és egészsége.

Az anyát érintő változásokat stresszként érzékeli a szervezet, amely kihat a születendő babára, ezért nem mindegy hogyan élik meg a kismamamák a terhességet.

A masszász segít átlendülni ezeken a változásokon  a masszázs egyéb pozitív hatásai mellett, hogy a gyermekáldás minden pillanata örömteli legyen.

A kismamáknak a terhesség alatt sem kell lemondani a kényeztető és relaxáló masszázsról, de fontos a megfelelő szakember kiválasztása. Mivel ez a masszázstípus két életről szól, ezért az orvosi javaslat elengehetettlen, ugyanúgy, mint kismamatorna esetében.

Az orvosi engedélyt követően a masszázs egy alapos kikérdezéssel kezdődik, ami nélkülözhetettlen, hogy mindent feltárjunk a kismama egészségi állapotával kapcsolatban és az esetleges kontraindikációkat kiszűrjük.

A masszázs oldaltfekvő vagy félig ülő helyzetben történik. A fogások nagyon finomak, enyhe simításokból és dörzsölésekből áll. A közhiedelemmel ellentétben a hasat nem masszírozzuk és ezen kívül van még pár terület, reflexzónák, amiket szogorúan kihagyunk.

A masszázs időtartama körülbeblül 1 óra, mely alatt halk zene és aromaterápia is bevethető. A végét arc masszázzsal zárjuk.

A kismama masszázsnak számtalan jótékony hatása van: fájdalomcsillapító, nyirok és vérkeringés javító, duzzanat csökkentő, Növeli a bőr és a kötőszövet rugalmasságát, csökkenti a stresszt, depressziót stb.

Fontos viszont, hogy a terhesség első 3 és utolsó hónapjában nem masszírozunk!

A kismama masszázs ma már a várandósság során a kismamatorna fontos kiegészítője.

Legyünk tudatosak és készüljünk testileg és lelkileg is az új élet érkezésére.