Sziasztok!

szexuális segédeszközök

Vajon miért mosódnak össze a köztudatban a szexuális segédeszközök és a medencefenék erősítő eszközök?  Ugyanazokról az eszközökről van szó? Esetleg hasonlóak vagy teljesen különbözőek?

Az alábbi írásomban, szeretném eloszlatni a kételyeket, amik a szexuális segédeszközöket körbelengik, mert igenis egy részük kimondottan hasznos és a medencefenék erősítésében is kiemelkedő helyet foglalnak el.

Hüvelysúly, gésagolyó

Vibe hüvely súly

Vibe hüvely súly

Szexuális segédeszközök  körében gésagolyóként, a medencefenék rehabilitációban pedig hüvely súlyként  vagy medencefenék erősítő súlyként ismerjük ezt a kis hasznos eszközt.

A szexuális segédeszközként használt gésagolyók felépítése nagyon egyszerű. Egy vagy több golyót fűznek össze, melyeknek a végén van egy eltávolító rész. Különböző méretű és súlyúak  lehetnek. A működési elvük abban rejlik, hogy felhelyezést követően  egyrészt stimulálják a hüvely falán megtalálható G pontot vagyis fokozzák a szexuális vágyat, mellékhatásként pedig  az izomzat reflexesen összehúzódik, hiszen próbálja benn tartani a súlyt. Így lassan erősödni fog. Használatát állva és fekve is ajánlják.

Kiknek ajánlott? Akiknek nincsen komolyabb medencefenéki diszfunkciójuk, mint pl. méh, hólyag vagy végbélsérv.

A medencefenék erősítőként kifejlesztett hüvelysúlyokat, már professzionálisabban próbálják állapotra és egyénre szabni. Ezeknél vagy egy kapszula van, melybe különböző súlyókat lehet beletenni, vagy egy készletben árusítják és a  fokozatosság elvének megfelelően egyre nagyobb súlyokkal tudunk dolgozni.

Kiknek ajánlott? Természetesen azoknak, akiknek nincsen súlyos fokú medence diszfunkciójuk. Használatukat szakmeberrel érdemes átbeszélni egy vizsgálatot követően. Erről itt írtam többet: https://intimguru.hu/kinek-melyik-gatizom-erosito-modszer-eszkoz-ajanlott-2-resz-a-huvely-suly/

 

Vibrátorok

A vibrátorokat főként szexuális segédeszközként használják. Helyettesíti a férfi szerepét. Használatával orgazmust okoz, mely tudjuk, hogy izomösszehúzódással jár, így mellékhatásként erősödik az izomzat. Ráadásként a hüvelyi atrophia megelőzésében is fontos szerepe van. Segíti a helyi vérkeringést, ezáltal pedig segít megőrizni a hüvely rugalmasságát.

Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki két legyet egycsapásta szeretne vagyis szexuális elégedettséget és erős gátizomzatot egyszerre.

A vibrátorokról itt olvashatsz többet:https://intimguru.hu/kinek-melyik-gatizom-erosito-eszkoz-ajanlott-7-resz-vibratorok/

Hüvely izgatók, hüvelytágító

Femintimate Intimrelax Hüvely tágító

Femintimate Intimrelax Hüvely tágító

A hüvelyi izgatók a szexuális izgalmat fokozzák, illetve a G pont ingerlése révén pedig, akár orgazmust is elérhetünk, mely izomösszehúzódást okoz.

A hüvelytágítók hasonló formájúak, kialakításúak, de a nőgyógyászok a vaginismus kezelésében ajánlják főként, melynek segítségével a hüvely görcsös összehúzódás enyhíthető a tréningezéssel. Alkalmazásával a hüvely nedvessége fokozódik, ellazul a hüvely, könnyeben tágul, így a fájdalom is csökken. Segítségével a fájdalmas szex megszűnhet, így a nők ismét  felszabadulhatnak a szexuális együttlétek során.

Kiknek ajánljuk? Vaginismussal küzdőknek, vagy azoknak, akik valami mást szeretnének kipróbálni.

 

Okos vibrátorok,Okos medencefenék erősítő eszközök

A két eszköz egy és ugyanaz.  Mindkettőt lehet a hüvely izomzatával és a telefonos applikációval is irányítani. Amit vibrátorként árulnak, ott a szexuális örömszerzés, amit pedig medencefenék erősítőként ott pedig  az izomzat erősítése a fő cél.

Kiknek ajánljuk? Szinte mindenkinek, mert egy intimtorna edző mindig kéznél lesz.

Itt olvashattok róluk többet:https://intimguru.hu/kinek-melyik-gatizom-erosito-modszer-eszkoz-ajanlott-6-resz-asszisztal-gatizom-erositoeszkozok/

Elity anura

Elity anura

A medencefenéki problémáimból adódóan rengeteg eszközt kipróbáltam már. A nagy előnyét a szexuális segédeszközöknek, abban látom, hogy törekszenek a minőségi, puha,kellemes tapintású, maximálisan hüvelybarát anyagok használatára. Az orvosi eszközök esetében ez nem mindig van így, sem a kialakításuk, sem a felhasznált borítások, nem mindig kellemesek. Az orvosi eszközök inkább a könnyen tisztíthatóságra törekszenek, funkciójukban pedig próbálnak az egyénre szabottság felé közelíteni.

Összegzésképpen a vibrátotok, hüvelysúlyok, okos medencefenék erősítő eszközök illetve a hüvelytágítók esetében azokat részesítem előnyben, melyeket szexuális segédeszközöket gyártók kínálnak. Ezek az eszközök nagyon felhasználóbarátak, kellemetlenség nélkül használhatóak. Ráadásul azontúl, hogy fokozzák a szexuális vágyat, még a medencefenék erősítésében is részt vesznek.

 

Edina