Sziasztok!

Az inkontinencia kezelésében abszolút Jolly Jokernek tekinthető az inkontinencia betét. Szinte mindenki ismeri, sokan használják , mivel a tüneteket tökéletesen elfedi és könnyen be is szerezhető.

Akinek inkontinencia panaszai vannak vagy voltak , közülük szinte mindenki használt már betétet. van aki átmeneti megoldásnak , van aki végleges megoldásnak szánja.

Amit tudni kell az inkontiencia betétekről, hogy csak a tüneteket kezelik, vagyis a kellemetlen szituációktól védi meg a használóját, emellett elfedi a kellemetlen szagokat is.

Fontos tudni, hogy stressz inkontinencia, kevert és késztetéses inkontinencia esetén jó esély van a betét nélküli életre, de ehhez meg kell erősíteni a medencefenék izomzatát. Egyéb betegségek esetén, mint pl. daganat, neurológiai betegségek, időskori demencia stb. nem biztos, hogy van esély a betét nélkül élni.

Az inkontinencia betétek 2 fő típusa

  • Kis méretű, tisztasági betét szerű, kis mennyiségű vizelet befogadására képes betétek. Formája, mérete és az anyaga különböző lehet, márkától függően. Ami mindegyiknél egyforma, hogy a betét tartalmaz egy nedvszívó és egy szagokat magában tartó réteget.
  • Közepes és nagy méretű inkontinencia betétek, ami közepes vagy nagy mennyiségű vizelet befogadására képesek.Több nedvszívó réteget is tartalmaznak, a vizelet mennyiségének befogadásától függően

Az inkontinencia betétek fajtái

  • Egyszer használatos, eldobható inkontiencia betétek. A legismertebb közülök a Tena inkontinencia betét, mely kis és nagy  mennyiségű vizelet felszívására is fejlesztett ki betéteket, így széles tárházuk elérhető. Ezek a betétek vényre és vény nélkül is megvásárolhatóak.
  • Lebomló egyszer használatos inkontinencia betétek, melyek kevesebb típusa érhető el, de nagyon jó alternatíva, mellyel az ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük. Ezek közül a legismertebb a Natracare inkontinencia termékcsalád.

 

  • Mosható inkontiencia betétek. Főként kisebb mennyiségű vizelet felfogására lettek kifejlesztve, de nagy előnyük, hogy csak egyszer kell megvenni őket, így nemcsak pénzt spórolunk vele, hanem a környezetre gyakorolt terhelésünket is csökkenthetjük.

inkontin

Bármilyen típusú inkontinenciától is szenvedjünk, körültekintően válasszunk betétet, szem előtt tartva az elvesztett vizelet mennyiségét.

 

Edina