Evostim P elektrostimulátor és biofeedback készülék

155 000 Ft

Az evoStim P professzionális, nyomás-alapú biofedback + ETS készülék a stressz, késztetéses és kevert inkontinencia, továbbá a vaginizmus kezeléséhez.

Leírás

Az evoStim P professzionális, nyomás-alapú biofedback + ETS készülék a stressz, késztetéses és kevert inkontinencia, továbbá a vaginizmus kezeléséhez.

Az evoStim® P kétcsatornás. Ebből az egyik bementi, azaz nyomásérzékelő csatorna, mely a medencefenéki izmok aktivitásának észlelését végzi. A másik csatorna kimenete, azaz a perineális (nemi szervek, gáttáj környéki), hüvelyi vagy végbélszondák használatával történő elektrostimulációra való.

A nyomás alapú biofeedback funkció hatékonyabbá teszi az intimtorna kivitelezését. Érzékeli a medencefenéki izmok összehúzódása által kifejtett nyomást és visszajelzést ad a gyakorlat helyes elvégzéséhez.

Az ETS funkció még ezen is túlmutat. Ha az akaratlagos izomösszehúzódás által kiváltott nyomásemelkedés elér egy küszöbértéket, a készülék elektromos stimulációval fokozza a hatékonyságot.

Többféle szonda típust ajánlunk a készülékhez, így gyűrűs vagy oldalsó elhelyezkedésű elektródákkal. Ezek mindegyikézen a legmegfelelőbb hullámforma állítható be a maximális kezelési kényelem és a legjobb terápiás eredmény érdekében.

A használatot érintőképernyő és a forgatható gomb segíti egyben biztosítja a professzionális használat rugalmasságát és teljesítményét.

Az öt fő programcsoport (stressz, késztetéses, kevert, fájdalom és relaxáció), minden csoporthoz Intellistim funkció (az összes többi paraméter módosítása nélkül teszi lehetővé a stimulációs impulzus frekvenciájának megváltoztatását) elérhető.

A terápiás célt is meghatározó öt gyorsválasztó gomb mindegyike összekapcsolható a rendelkezésre álló kilenc program valamelyikével, a standard program helyett. Ez azt jelenti, hogy bár minden inkontinencia forma esetén van 9 előre definiált program, azonban ezek bármelyike testreszabható, finomhangolható a maximális eredmény érdekében.

A perineális (medencefenéki) elektrostimulációra speciális hüvelyi/végbéli szondák alkalmazásával kerül sor.

A kezelések célja a perineális (medencefenéki) izomcsoport, különösen a pubococcygeus és a puborectalis stimulálása.

Az evoStim® P perineális elektrostimulációs egység (PES) professzionális használatra készült. A szakember útmutatása alapján a páciens önállóan, az otthonában is alkalmazhatja.

A használat célja az inkontinencia különböző formáinak megelőzése vagy kezelése, valamint a medencetáji fájdalom kezelése. Testüregi szondák és testfelszíni (bőrre ragasztott) elektródákkal egyaránt kivitelezhetők a kezelések, bár a testüregi kezelés hatékonyabb, hamarabb ada eredményt.

A stimuláció hatását különböző vizsgálatokkal támasztották alá:

Medencefenék erősítőhatás – Az elektrostimuláció jelentősen növeli az izmok aktivitását. Amikor a manuális izomfunkció vizsgálat (PC teszt) 1-es vagy 2-es értéket eredményez (1 = alig érezhető összehúzódás, 2 = gyenge összehúzódás), az endovaginális elektrostimuláció legalább két értéknyi javulást eredményez. Az elektrostimuláció hatékonysága az excitomotoros hatásnak köszönhető, amely növeli az izomtónust és javítja a helyi keringést.

A húgycső zárási nyomására gyakorolt hatás – Tanulmányok igazolták, hogy stimuláció hatására a húgycső zárási nyomása jelentősen növekszik.

A hólyag szerkezetére gyakorolt hatás – A húgyhólyag tónusának egyértelmű javulását, az akaratlan hiperaktivitás (hólyag összehúzódás) jelentős csökkenése következik be a stimuláció hatására