Akció!

Fun Cup B menstruációs kehely

Original price was: 13 990 Ft.Current price is: 12 890 Ft.

A Fun Cup B a nevéből adódóan egy könnyedebb szabadabb érzést biztosít a menstruáció napjai alatt. A kialakítása formabontó, a megszokott kehely formát tovább fejlesztették, amelynek az eredménye ez az innovatív tölcsér lett.  A megszokott B csomag 2 menstruációs kelyhet tartalmaz és egy mikróbaellenes tasakot. Időszakos védelmet nyújt a nehezebb napokon és a hosszabb, tágabb hüvelycsatornára lett kifejlesztve. 100% orvosi szilikonból készül és  rengeteg pénzt lehet vele spórolni a tamponokkal szemben, így fenntarthatóbb és környezettudatosabb a kehely használata.

 

Cikkszám: 014 Kategória:

Leírás

Fun Cup B menstruációs kehely

A Fun Cup B a nagyobb méretű menstruációs kehely.

 A csomag két nagy méretű menstruációs kelyhet tartalmaz és egy antimikróbás zsákot a tárolásukra. A menstruáció nehezebb napjaiban nyújt hosszabb időre biztonságot. Hosszabb és tágabb hüvelyi csatornával rendelkező nők számára fejlesztették ki. .Nagyon kényelmes anatómiai kialakítású . Orvosi szilikonból készült, 5.8 cm hosszú, 4.3 cm az átmérője és 30 ml a befogadóképessége.

Környezetbarát, hiszen 6x tovább tart, mint a tampon. Rengeteget spórolhatunk vele, hiszen nem kell vagyonokat elkölteni tamponokra, hiszen a menstruációs kehely évekig felhasználható, amivel a környezetünket is óvjuk.

A Fun Cup B menstruációs kehellyel a legnehezebb napok is könnyebbé válhatnak. Akár 6 x tovább is fennmaradhat csere nélkül, mint egy tampon, így nem kell megszakítani a hosszú munkafolyamatokat, utazásokat és esetlegesen elhúzódó koncerteket

A B tipusú menstruációs kehely szilárd csúccsal és peremmel rendelkezik, így megkönnyíti a biztonságos felhelyezést és beállítást. A középső résznek puha a kialakítása, így a viselése, szinte észrevétlenné válik.

Mit kell tudni a TSS-ről?

A TSS egy nagyon ritkán előforduló, de annál súlyosabb megbetegedés a menstruációs eszköz használata során. Nagyon veszélyes és bizonyos körülmények között halálos is lehet kezelés nélkül. A TSS több okból is előfordulhat, de a lényeg, hogy az elszaporodó baktériumok toxinjai bejutnak a véráramba és ez okozza a shock-ot.

A TSS tünetei: hirtelen fellépő láz, rázkódás, elesettség, hányás,izomfájdalom, vérnyomáscsökkenés és szédülés.

Ha tünetei lépnek fel, azonnal távolítsuk el a Fun Cup-ot és forduljunk orvoshoz ahol közölük, hogy menstruációs kelyhet viseltünk. Ha korábban előfordult TSS, nem ajánlott menstruációs kelyhet viselni. A TSS kockázatának csökkentése érdekében, pontosan kövessük a használati utasítást. Általánosságban pedig javasoljuk, hogy konzultáljon az orvosával, ha új menstruációs terméket választana.

A menstruációs csészék már a 90-es évek óta vannak a piacon, de eddig még nem nagyon változtattak rajta. A Fun Cup-ot úgy tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen a nők testéhez, és a formája is egyedi, máshoz nem hasonlítható. A Fun Cup az egyetlen, amelynél egy csomagban két méretű kehely található.

A menstruációs kehely 4-6x tovább tart, mint pl. a tampon, mellékhatások nélkül. Míg a tamponok magukba szívják a vért, táptalajt képeznek a baktériumoknak, ami melegágyát képezi a fertőzéseknek. Ezzel szemben a kehely összegyűjti a vért, így gyengéd a hüvely mikroflórájához.

A Fun Factory által gyártott kelyhek megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek,

Minden Fun Cup csomag tartalmaz két csészét és egy mikróbaellenes zsákot, így otthon lehet tartani egyet és bárhová magunkkal lehet vinni a másikat.

Hogyan kell használni a kelyhet?

  1. lépés:Behelyezés

Hajtsd össze a kelyhet és helyezd fel a hüvelybe, amint a helyére kerül engedd el, hogy szétnyíljon. Lazítsd el az izmaidat és forgasd meg a kelyhet, hogy teljesen rásímuljon a hüvely falára és kialakuljon a vákum szerű zár.

  1. lépés: Eltávolítás

A csésze kényelmes kihúzásához először, finoman csavarja meg a csészét, hogy megszakítsuk a szívóhatást , így egyszerűen ki lehet emelni.

  1. lépés: Tisztítás

Egyszerűen ürítse ki a csésze tartalmát a WC-be, majd alaposan öblítse el vagy mossa el semleges szappannal, ezt követően, ha szükséges visszahelyezhetjük a hüvelybe vagy a zsákjában tárolhatjuk.

Teljesen Természet Barát megoldás, hiszen a tamponok használatával egy nő az élete során a termékeny periódusai által kb.140 kiló szemetet is előállíthat. Ezzel szemben a Fun Cup orvosi szilikonból készült és évekig használható.

A Fun Cuppal rengeteget lehet megtakarítani, hiszen évekig nem kell új kehelyre költenünk.

Maximális kényelmet biztosít, hiszen a 2 db-os csésze egyike otthon lehet, a másikat pedig bárhová magunkkal vihetjük, nem kell észben tartanunk tampon vásárlást.

A Fun Cup orvosi minőségű szilikonból készül, hipoallergén és nem porózus.Míg a tamponok mikrosérüléseket okozhatnak, ezáltal érzékenyíthetnek a fertőzésekre, ez a kehelynél nem fordulhat elő.

A normál harang alakú csészét újrafogalmazták, ezáltal jobban illeszkedik a nők anatómiájához. A Fun Cup alakja a maximális kényelem és szivárgás elleni védelem érdekében készült.

A Fun Cup használatával újra szabaddá válhatunk.

Innentől nem kell késő éjszaka tamponért rohanni az éjszakai üzletbe, nem kell kölcsön kérni a barátnőtől, ha éppen nincs nálunk, a fürdőruhából sem fog kilógni semmi és végre megszabadulhatunk a WC-ben lévő szemetestől.

Ha első alkalommal kezdesz el menstruációs kelyhet használni, akkor azt elmondanám, hogy ez egy tanulási folyamat, melynek a végén rájössz, hogy ez a legjobb és legkönnyebb védelem, amit valaha is használtál.

Behelyezés

Üljön a WC-re, lábakat terpesztve vagy egyik lábra állva a másikat a WC-re támasztva. Az összehajtogatott poharat a hüvelybe csúsztatjuk, ha a menses elején vagyunk, akkor használjunk egy kis vízbázisú sikosítót a könnyebb felhelyezésért.

A kelyhet kétféleképpen helyezhetjük fel:

  1. C formában hajlítsuk össze
  2. Punch formában hajlítsuk össze (a perem közepét benyomjuk és erre hajlítjuk a 2 oldalát)

Ürítés

Enyhén fogjuk meg a kehely végét és könnyen ürítsük ki a WC-be

Tisztítás

A használatok között alaposan öblítsük le folyó víz alatt és alaposan mossuk meg illatanyagmentes szappannal vagy intim lemosóval. Ha menet közben egy mellékhelyiségben kell kiüríteni, akkor öblítsük le és töröljük szárazra , majd helyezzük vissza. A menstruációs időszak végeztével alaposan tisztítsuk meg és tároljuk az antimikrobás zsákban.

Időnként, érdemes egy 3 perces forralással kifertőtleníteni.